Consumati la fel, platiti mai putin !


| Autentificare | Inregistrare |

Alegerea corecta a tarifului de facturare a energiei electrice:

Desi prin alegerea unui furnizor de pe piata libera cu un anumit tarif de facturare care va avantajeaza puteti realiza economii importante ale valorilor facturilor dvs.

Vom exemplifica prin urmatoarele cazuri:

1. Consumator casnic cu tarif social. Presupunand ca in perioada de iarna foloseste si radiatoare electrice pentru suplimentarea incalzirii locuintei realizeaza un consum de 1250kWh intr-o perioada de 3 luni. Pentru aceasta energie la tariful social trebuie sa achite aproximativ 1100 lei in timp ce la tariful CI-monom cu consum inclus ar trebui sa achite mai putin de jumatate din valoarea respectiva.
2. Pentru o cladire cu consum ocazional (de ex. casa de vacanta - nu indeplineste conditiile pentru tarif social ) care are in aceeasi perioada de 3 luni un consum de 40kWh optim este tariful CD - tip monom pentru care se achita o treime fata de cazul celui mai defavorabil tarif (CTP peste 6kW)
3. Pentru o cabana utilizata doar in weekend ( de vineri pana duminica seara ) care intr-o perioada de 3 luni are un consum de 1700kWh optim este tariful CR2 - tip monom cu rezervare (zi/noapte) pentru care valoarea energiei consumate este o treime fata de tariful CD - tip monom si doar o cincime din valoarea energiei la tarif social cel mai defavorabil tarif in acest caz.

Concluzie:
Fiecare loc de consum are un tarif optim pentru care valoarea energiei consumate este minima, pentru alegerea tarifului optim trebuie sa analizati datele reale masurate, istoricul si particularitatile locului respectiv de consum.Resurse disponibile:
(*)Pt. acces la resurse trebuie sa va autentificati !