Pic cu pic se aduna cheltuielile ...


| Autentificare | Inregistrare |

Receptorii in standby pot genera cheltuieli importante :

Aparatura moderna dispune de functia "standby", practic aparatul nu functioneaza dar se afla in stare de asteptare, fiind alimentat cu energie electrica. Puterea electrica in standby este in general mica ( 0.5 - 18W ). Totusi tinand cont ca numarul aparatelor creste odata cu confortul se ajunge ca intr-o perioada lunga de timp cheltuiala generata de aceste aparate sa fie destul de importanta.
De exemplu intr-o locuinta cu doua televizoare, doua calculatoare cu imprimante , un scaner si alte cateva mici receptoare valoarea anuala generata de consumul in standby se ridica la cateva sute de lei, valoare comparabila cu impozitul anual pentru locuinta respectiva !

Desi facilitatea standby genereaza confort exista si o serie de riscuri care ar trebui luate in considerare pentru a reduce timpul de functionare in satndby :
  • riscul de producere a incendiilor
  • riscul de defectare a aparaturii in cazul aparitiei de supratensiuni in reteaua electrica de alimentare

Pentru reducerea cheltuielilor si pentru minimizarea riscurilor se recomanda oprirea aparaturii(deconectarea de la retea) in timpul noptii si in timpul in care lipsiti o perioada mai mare din locuinta (concediu,vacanta etc).
Desigur ca puteti delega aceasta sarcina, exista pe piata automatizari, prize cu temporizare care permit programarea perioadelor in care aparatura sa fie alimentata si in care sa fie deconectata.Resurse disponibile:
(*)Pt. acces la resurse trebuie sa va autentificati !